Martinez Arquitectura. - Bogotá, Colombia. all rights reserved © 2017

  • Black Instagram Icon

SILVA MORA

LOCATION: Valle de Sopó, Cundinamarca, Colombia.

YEAR: 2017

STATUS: Completed

PROGRAM: Housing

Design: Carlos Martínez (AR-AR)

Construction: Martínez Arquitectura AR-AR

COLLABORATORS:

Interns: David Rojas / Jhoana Perez / Valentina Torres / Raúl Fadúl

Bioclimatic Consultancy: Juan Manuel Fernández

PH: Simon Bosch | Carlos Martínez

Located in the upper area of ​​the Sopó Valley, the house is characterize by being in the midst of a landscape of high ecological and aesthetic value. We proposed an extension to the current house built in a typical architecture style of the Colombian Altiplano. We start from the premise of making contemporary architecture always looking for a harmonious relationship with the existing house and using local materials, easy to execute and find.

The proposal contemplates the extension of the living room and a separate construction to house the main bedroom. The brick work is a remembrance of the popular constructions of the area generating a serene atmosphere in the interior.

We always seek respect for the environment by enhancing the best views of the project and surrounding the construction with gardens of typical species in the area.

"Any landscape is a condition of the spirit"
Henri-Frédéric Amiel