SCHRADER CAMARGO

_edited.jpg

COMPETITION

LOCATION: Sabana de Bogotá, Colombia.

YEAR: 2021

STATUS: Approach

PROGRAM: Urban

Design: Carlos Martínez (AR-AR) + Fiallo Atelier + Manuela Eblé C + Juan Jose Vargas

COLLABORATORS: Manuela Eblé C - Carlos Mártinez
- Jesús Fiallo - Juan Jose Vargas - Ana María Díaz Parra - Juan Sebastián Camacho Perea - Daniel Sánchez - Maria Fernanda Guerrero - Enrique Cadavid - Alejandra Leon.

 

NEW HEADQUARTERS SCHRADER CAMARGO

The Schra der Camargo Project is located in the central mountain range, between valleys and ravines. The project is surrounded by a large savanna forest. The program is contained by an elongated bar into which a central patio-garden is pierced, this is the heart of the project and provides a different experience to the workday. Each space has been designed to be in intimate relationship with the nature.

COMPOSITIVE STRATEGIES

SITE OF THE BUILDING

A) Traditional location: invasive / disconnection with the landscape.
B) Proposed location: permeability / vindication with the landscape.

A

B

2.png
1.png

NATIVE FOREST

An arboreal wall embraces the project forming an enclosure for the contemplation of the hierarchical landmark: Pionono and the daily recreation of the inhabitant.
The forest is an articulator with the savannah.

3.png

COURTYARD AND GARDEN

The courtyard is a transitional space between the exterior and interior of the building that recreates a metaphor of the savannah linking the different landscapes of the environment with the population.

PC.png

RUNNING WINDOW

The colonnade blends in with the garden, recreating a savanna forest. The continuous window establishes a dialogue between the observer, the immediate and distant landscape simultaneously.

4.png
13_edited.jpg
06_edited.jpg
20210305_Planta primer piso (1).jpg
Corte longitudinal 1.png
Fachada 1.png