Martinez Arquitectura. - Bogotá, Colombia. all rights reserved © 2017

  • Black Instagram Icon

1/2

PROYECTO DE USOS MIXTOS Y PARQUE PÚBLICO

FIRST PLACE

LOCATION: Bucaramanga, Santander

YEAR: 2015

STATUS: Competition

PROGRAM: Mix use

TEAM: Carlos Martínez / Fidel Mendoza / Camilo Esguerra / Felipe Bermudez

COLLABORATORS:

Landscape Design: Jesus Fiallo

Visualization: Miguel Angel Lozano

Bioclimatic Consultancy: Marcela de la Roche

In a green place where a forest has grown. In a context of high density, the best alternative is to maintain the spirit, surround it carefully and create a place.

That is the first action, to draw a place where the people who live there are to be found.

A square and attached to it a park, under the broad shade of the trees.

The second action. Raise two buildings, together with the gardens and make the interior maintain the view towards the mountain range.

As the towers rise, they reach a full view of the mountain range, becoming a point of reference for the city.